Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Herfstlunch in Mechelen

5 December, 2019

5 DECEMBER – HERFSTLUNCH, IN MECHELEN, OPNIEUW MEER DAN LUNCHEN!…

Zoals ondertussen gebruikelijk is onze herfstlunch meer dan lekker lunchen. Wij hebben het dit keer gekoppeld aan “Reizen, een passionele uitdaging”. Het Team Paul Van Camp & Gerda De Cock, geeft in de voormiddag met woord en vooral beeld een enthousiast en verrijkend inzicht in hun reiservaringen. Voor hen is reizen jezelf ontdekken, mensen en hun land beter leren begrijpen. Je kunnen inleven in hun cultuur in de ruime betekenis van het woord. Je kritisch kunnen opstellen.
Reizen is ook ontroerd geraken door de schoonheid van de natuur, emotioneel geraakt worden door de menselijke warmte en gastvrijheid. Dit in tegenstelling tot de koele berekening, de intolerantie, de verzuring, het materialisme, het egoïsme dat we in het rijke noorden zo dikwijls ervaren.
Als vrijzinnige humanisten staan begrippen als vrijheid, gelijkheid, verdraagzaamheid, vriendschap en solidariteit voor hen bovenaan de agenda.
Zoals zij het zelf verwoorden “Reizen heeft ons ertoe aangezet om ons daadwerkelijk hiervoor in te zetten, hier en in het zuiden…”. We vertoeven met hen in Japan, Columbia, Cuba, Iran, IJsland, Zuid Afrika, Gambia… Ze illustreren hun verhalen met hun prachtige foto’s gebracht op groot scherm.

Aansluitend genieten wij van een heerlijke lunch in het Didactisch restaurant “Het groen waterke” van het Busleyden Atheneum Campus Stassart.

Details

Date:
5 December, 2019
Event Category:

Venue

Het Groen Waterke
Busleyden Atheneum Campus Stassart
Mechelen, 2800 Belgium
+ Google Map

Details

Date:
5 December, 2019
Event Category:

Venue

Het Groen Waterke
Busleyden Atheneum Campus Stassart
Mechelen, 2800 Belgium
+ Google Map