Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Hollywood aan de Schelde – in aanwezigheid van regisseur Robbe De Hert – 07/11/2019

7 November, 2019

- euro5

HOLLYWOOD AAN DE SCHELDE

In aanwezigheid van regisseur Robbe De Hert

De Vriendenkring Personeel VUB – EhB – UZB (VKP) heeft de handen in elkaar geslagen met OSB, UPV, prof. Hessels van de EhB en de FV Hollywood aan de Schelde om deze uitzonderlijke film exclusief ook in Brussel aan een groot publiek te vertonen.
Twee decennia bloed, zweet en tranen heeft het Robbe De Hert gekost om zijn documentaire over de geschiedenis van de Vlaamse film gerealiseerd te krijgen. Jim Van Leemput, de voorzitter van de VKP is daar, als medewerker en voorzitter van een aantal vehikels van Robbe, al die jaren vanop de eerste rij bij betrokken geweest.
Een kleine drie jaar geleden leek het project nog op sterven na dood, maar een crowdfunding campagne, opgestart door een VUB-student, bleek succesvol en de onverwachte omvang van het opgehaalde bedrag trok een golf van financiële toezeggingen op gang: o.a. via een benefietavond, steun van de minister van cultuur Sven Gatz, van de Stad Antwerpen en van het Vlaams Audiovisueel Fonds en de bereidwillige medewerking van een groot aantal mensen uit het vak. Willem Thijssen, een derde producent, naast Robbe en Jim, voegde daar tax-sheltergelden aan toe en zette Robbe terug aan het werk om zijn passieproject te voltooien.
Een grote winst voor Robbe De Hert zelf, maar ook voor heel cinefiel België.

Door de jaren heen is een brede waaier aan mensen uit de Belgische filmwereld geïnterviewd. Het gaat van jong naar oud: nieuwe generaties als Adil El Arbi en Billal Fallah, gevestigde waarden als Erik Van Looy en Jan Verheyen, maar ook lang overleden groten als Hugo Claus, Bobbejaan Schoepen en André Delvaux zijn met Robbe De Hert in gesprek gegaan. Deze interviews worden afgewisseld met unieke archiefbeelden, fragmenten uit bijna 100 jaar Vlaamse films en opnames op filmsets en premières.
Een toegangsticket kost slechts 5 euro, daarvoor krijgt u ook een drankbonnetje om na afloop bij een glas na te praten met regisseur en producenten in de ruimte onder de AULA. En, wie weet ontvangt u ook nog een passend geschenk, namelijk een handdoek… Hiermee kunt u zichzelf en anderen afdrogen…Gelet op beperkte voorraad is het zaak zo snel mogelijk in te schrijven, wie eerst komt eerst maalt…
AULA VUB, auditorium Van Geen, Campus Etterbeek. Inleiding 19u00 – Filmvertoning 19u30
Inschrijvingen via vvub@vub.ac.be . Aansluitend 5 euro/persoon storten op rekening BE92 6528 2200 1223 van Vriendenkring Personeel VUB- EhB-UZBrussel. Vermeld:”Hollywood”. Alles uiterlijk 24 oktober!

Details

Date:
7 November, 2019
Cost:
euro5
Event Category:

Details

Date:
7 November, 2019
Cost:
euro5
Event Category: