Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Wetenschapskaravaan: Urban Coaching

23 October, 2018

In het kader van de Wetenschapskaravaan nodigen Prof. dr. em. Henri Eisendrath en UPV vzw u uit voor een tocht langs innovatieve onderzoekscentra. De tweede halte van dit najaar (23 oktober ) is in het kenniscentrum van het Departement Onderwijs en Pedagogie van de Erasmus Hogeschool Brussel.

Het onderzoek van kenniscentrum Urban Coaching & Education focust zich op het cultuursensitief en responsief handelen van de educatieve professional. De onderzoekers gaan na hoe educatieve professionals omgaan met cultuurverschillen en geven tips hoe de basishouding te versterken, om te gaan met de grootstedelijke uitdagingen en anderzijds de grootstedelijke troeven aan te wenden om hun professioneel handelen vorm te geven.

De verschillende onderzoeksprojecten zijn er nauw met elkaar verbonden en verdiepen zich tegelijk binnen één specifiek domein van de grootstedelijke educatieve context, nl.:

Meertaligheid als troef!, Zijn in tijden van worden: cultureel bewustzijn op weg naar de ander, Inzetten op cultuurcompetente, grootstedelijke educatieve professionals, Vreedzame conflicthantering, Sportcultuur: sportief & cultuursensitief met de SportCultScan, Creatieve blik op Brussel (BRIL.brussels) en Democratische Dialoog.

Ontmoet het onderzoeksteam op een inspirerende plek in Brussel en maak kennis met hun werking via een aantal workshops. We gaan met enkele concrete casussen aan de slag en lichten de bijdrage van het onderzoek binnen de brede educatieve context toe.

MET
Kaat Verhaeghe, Bert Wastijn, Anouk Vanherf, Safa Göregen, Eef Cornelissen, Arzu Yentür, Griet Deknopper, Veerle Van Raemdonck
Onderzoekers

Details

Date:
23 October, 2018
Event Category:

Organizers

UPV
UPV

Venue

Kenniscentrum Urban Coaching
Campus Erasmushogeschool + Google Map

Details

Date:
23 October, 2018
Event Category:

Organizers

UPV
UPV

Venue

Kenniscentrum Urban Coaching
Campus Erasmushogeschool + Google Map